Finns det sköldpaddor på malmborgs tro...
Vi har i vår (eller Emmys) "nya" hallmöbel funnit en kokbok som är från 1941.
Det ena receptet låter smarrigare än det andra!
Väldigt tydliga instruktioner finns med så det går nog inte att misslyckas....
Middagsplanerna för veckan är nog många, låt mig citera det mest lockande, sköldpaddsoppa:
"En levande sköldpadda slaktas på så sätt, att man håller den stilla på golvet och sticker den med en glödgad nål i den bakre delen, varvid paddan sticker ut huvudet, som genast hugges av.
I en liten spilkum, som man har till hands (såklart), låter man blodet rinna ner;
detta skall sedermera användas till korven.
Köttet lossas från skalet och skäres i bitar, varvid den stora tarmen MYCKET försiktigt tages ut och tvättas"
"Blodet blandas med 1-2äggulor, 2msk skorpmjöl, smör,salt och socker; detta fylles i tarmen.
Eller varför inte fårsoppa allt du behöver är ett fårhuvud och lite fårfötter:
"Fårhuvudet klyves, hjärnan plockas ur och skållas och skrapas"
Va e det för en knas som har skrivit denna kokbok kan man ju fråga sig!!!
Hmm jag kanske skulle börja med dagens mattips....
Japp imorgon kan ni ge er på sköldpaddsoppan, kommentera gärna hur den blev och var ni hitta sköldpaddan, har dem det på malmborgs tro, jag har aldrig sett en levande sköldpadda där men sen samtidigt har jag ju aldrig letat!
Informera oxå om det är något särskilt djur ni vill ha recept på, typ nåt gammalt marsvin ni har tröttnat på eller så...
Kan knappt vänta tills man får komma hem och känna doften av nygräddad sköldpadda slå emot en när man öppnar dörren :) mmmmmm smarresmirr